Nye spillere...

Kørestolsrugby

 - hvad er det for en sport?

Kørestolsrugby er en holdsport, hvor hvert hold består af 4 spillere + udskiftere. Der bruges en volleyball, og hver kamp består af 4 perioder à 8 min effektiv spilletid. Tackling med stolen er tilladt, men ikke kropskontakt. Der scores mål ved at man kører over modstanderens mållinie med bolden under kontrol (evt. liggende i skødet). Spillet foregår i specielle sportsstole, der kan tåle nogle knubs, og alle kører med antitipstøtter, og et bredt mavebælte for bedre balance og sikkerhed.  

Hvem kan dyrke denne sport?

Kørestolsrugby er for fysisk handicappede, med en nedsat arm eller håndfunktion, der kan køre en manuel kørestol, uden brug af benene. Det er primært tetraplegikere, men er også for amputerede (hånd), polio, muskelsvind og gigtramte osv. Ved deltagelse i turneringer skal et mindstehandicap opfyldes ved en klassifikation, og et pointantal fra 0.5 til 3.5 bliver tildelt efter funktionsniveau. Så selv om man ikke er så god til at kaste eller gribe en bold (de lave point), så kan man i stedet for være den, der "baner vejen" så de andre kan score mål. De 4 spillere på banen må max udgøre 8 point, dvs. at der er brug for både lave og høje point, og alle er lige vigtige da spillet er meget taktisk præget, med systemer og screeninger. Kørestolsrugby er fysisk hårdt og kan se voldsomt ud, men det er utrolig sjovt og samtidig den eneste holdsport, der henvender sig til denne målgruppe. 

Kørestolsrugby på landsplan.

Der spilles rugby 5 steder, henholdsvis i Ballerup, Frederiksberg, Århus, Odense og Viborg. Der spilles turnering både på nationalt og international plan. Danmark deltager i den Svenske Liga, og ved EM i Belgien i 2003 fik vi en flot 4. plads. Kørestolsrugby er en af de hurtigst voksende idrætsgrene for øjeblikket, og en af de nye discipliner ved Paralympics.

Klubben hedder til daglig Ballerup Kørestolsrugby Klub, men når vi spiller herhjemme eller i udlandet kalder vi os for Copenhagen Ballcrackers. 

Vi har indtil nu eksisteret i mere end 19 år, med stor fremgang og succes både nationalt og internationalt. Bliv medlem af klubben, og vær en del af et socialt sammenhold, med fester og julefrokoster, turneringer i Danmark og udlandet -og en fysisk træning og boldspil der er helt i top. Bestem selv niveauet du vil spille på, der er plads til alle.

Vi træner hver onsdag i Ballerup, og fredag i Albertslund - samt engang imellem i weekenden. Klubben stiller de specielle Rugbystole til rådighed.

Er du frisk på at høre nærmere, så ring til:

Bo Petersen 4013 6574 eller Johnny Jahn 4068 0605

Og kig ud en træningsaften, og se om det er noget for dig.

Ku’ du tænke dig at få:

·                 En rigtig god træning

·                 Pulsen på højtryk

·                 Adrenalinen til at pumpe rundt i kroppen

·                 Testet din fightervilje

·                 Nogle gode oplevelser

·                 Bedre form og kondition

·                 Teamspirit

·                 Fysisk velvære

·                 Et overskud i hverdagen

 

 - Så læs mere her...